fusernet-datavernietiging-banner
Home » Datavernietiging

Datavernietiging

Uw bedrijfsinformatie is vertrouwelijk. Binnen uw organisatie staat allerlei data verspreid op o.a. computers, telefoontoestellen, servers, USB-sticks en printers. Gevoelige data mag in geen enkel geval op straat belanden. Hoe weet u zeker dat deze data veilig en betrouwbaar vernietigd wordt?

Voorkom imagoschade aan uw bedrijf

We lezen het maar al te vaak in de krant: bedrijfsinformatie die in de verkeerde handen valt. Het zal u maar overkomen, bepaald geen positieve reclame voor uw organisatie. Niet alleen kan dit een enorm negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering, maar ook bewaart Google dit soort nieuws tot in de eeuwigheid, waardoor het meestal op de verkeerde momenten weer onder de aandacht gebracht wordt. Dit levert enorme imagoschade op waarvan de kosten niet in geld zijn uit te drukken. Fusernet ICT Services biedt uitkomst en verwijdert data van alle soorten gegevensdragers. Denkt u hierbij aan de nieuwste smartphones en tablets, maar ook aan bijvoorbeeld routers en bridges die allerlei IP-adressen opslaan.

Wat is Datavernietiging?

Datavernietiging is het vernietigen van data (gevoelige informatie) op alle denkbare gegevensdragers zoals printers, mobiele telefoons, tapes, USB-sticks, laptops, desktops en alle soorten computers. Wanneer een harde schijf wordt gebroken of geformatteerd bevat deze nog altijd een schat aan informatie. Door middel van deskundige verwijdering die bekroond is met een CA+ certificering, het hoogst haalbare op het gebied van datavernietiging, bent u verzekerd van de juiste en gehele vernietiging van uw datadrager. Wij zorgen ervoor dat de datadrager geheel wordt gewist zodat geen hacker of ICT’er nog bij de gevoelige informatie kan.

Data verwijdering van alle soorten gegevensdragers

Medewerkers zijn in het bezit van een laptop, USB-stick of een mobiele telefoon. Deze staan vaak vol met vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Data waar zorgvuldig mee omgegaan moet worden én die veilig en betrouwbaar vernietigd moeten worden. We verwijderen data van alle soorten gegevensdragers. Dit doen we door middel van Blancco. Als u wilt, doen we dit op uw locatie. Steeds vaker vernietigen we ook data van gebruikte gsm’s en smartphones waar vaak veel vertrouwelijke informatie in opgeslagen staat. Denk ook aan uw routers en bridges; hier blijven IP-adressen beschikbaar die makkelijk in verkeerde handen kunnen vallen en eenvoudig toegang tot uw bedrijfsnetwerk kunnen geven.

Hoe gaat het verwijderen van data in zijn werk?

Een harde schijf bestaat uit één of meerdere platters: ronde schijven die eruit zien als dikke cd’s. Een platter is een stuk glas of aluminium dat met een laagje metaal is bedekt. Harde schijven met weinig opslagruimte hebben één platter, grotere harde schijven hebben er twee of meer. De platters hebben heel veel ruimte dat gevuld kan worden met data. Als er dat naar deze schijf geschreven wordt, worden er automatisch oudere bestand vanaf gehaald, hierdoor ontstaan er  “leegtes” die daarna weer opgevuld worden door delen van nieuwe bestanden. Een harde schijf zou deze gaten meteen kunnen opschonen, defragmenteren heet dit, maar dit gaat ten koste van de snelheid.

Gecertificeerde dataverwijdering software

Wij gebruiken gecertificeerde dataverwijdering software om de gegevens op uw datadragers te verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om uw datadragers fysiek te laten vernietigen. Heeft u behoefte aan nog meer zekerheid? Dan kunnen wij u datadragers vernietigen bij u op locatie. Wij komen graag op gesprek om met u uw wensen en verwachting te bespreken over datavernietiging op locatie. Fusernet ICT Services kan op tal van niveaus ondersteuning bieden.

Een veelgemaakte denkfout bij het formatteren van de harde schijf

Een veelgemaakte denkfout is dat het formatteren van een harde schijf betekent dat alle aanwezige data gewist worden, zodat de schijf opnieuw gebruikt kan worden. Maar met formatteren worden alleen de referenties naar bestanden weggehaald en niet alle sectoren. Als u de schijf formatteert, geeft u aan dat alle bestaande sectoren gezien mogen worden als vrije ruimte en dus mogen worden overschreven door nieuwe bestanden. Hoe meer u vervolgens met de schijf doet, hoe meer oude bestanden verdwijnen, omdat ze dan plaatsmaken voor nieuwe bestanden. Maar wilt u de pc met schijf verkopen, dan is het noodzakelijk dat u uw gegevens goed wist. Alleen formatteren en Windows opnieuw installeren is dus niet genoeg. Dan worden uiteraard al uw instellingen gewist, maar sommige gegevens kunnen eenvoudig worden teruggehaald met herstelsoftware.

Certificaat

De producten die we inzetten voor het verwijderen van data voldoen aan de hoogste eisen van de NATO en andere militaire organisaties. Na elke datavernietiging genereren wij een certificaat waarop exact vermeld staat wat we aan apparatuur hebben aangetroffen en welke data verwijderd zijn.

Dienstverlening op maat

We leveren dienstverlening op maat. Onze diensten sluiten nauw aan bij die van uw interne of externe ICT-partner. Wij bieden u verschillende mogelijkheden aan om data te verwijderen of harde schijven te vernietigen. Dit doen we zonder uw Move, Add and Change(MAC)-processen te verstoren. Dit kan zelfs nog voordat data uw pand definitief verlaten. Op die manier weet u zeker dat gegevensdragers niet in verkeerde handen vallen.

Meer informatie over de mogelijkheden van datavernietiging
fusernet-usps-datavernietiging
  • Hardware levert u geld op
  • 100% gecertificeerde data wipe
  • Hergebruik gegarandeerd
  • VIHB gecertificeerd
  • Volgens Weeelabex wetgevning
  • Rapportage en certificaat +

BENIEUWD WAT FUSERNET VOOR UW BEDRIJF KAN BETEKENEN?