Image
Home » Datavernietiging

Datavernietiging

Uw bedrijfsinformatie is vertrouwelijk. Binnen uw organisatie staat allerlei data verspreid op o.a. computers, telefoontoestellen, servers, USB-sticks en printers. Gevoelige data mag in geen enkel geval op straat belanden. Hoe weet u zeker dat deze data veilig en betrouwbaar vernietigd wordt?

We lezen het maar al te vaak in de krant: bedrijfsinformatie die in de verkeerde handen valt. Het zal u maar overkomen, bepaald geen positieve reclame voor uw organisatie. Niet alleen kan dit een enorm negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering, maar ook bewaart Google dit soort nieuws tot in de eeuwigheid, waardoor het meestal op de verkeerde momenten weer onder de aandacht gebracht wordt. Dit levert enorme imagoschade op waarvan de kosten niet in geld zijn uit te drukken. Fusernet ICT Services biedt uitkomst en verwijdert data van alle soorten gegevensdragers. Denkt u hierbij aan de nieuwste smartphones en tablets, maar ook aan bijvoorbeeld routers en bridges die allerlei IP-adressen opslaan.

Wat is datavernietiging?

Datavernietiging is het vernietigen van data (gevoelige informatie) op alle denkbare gegevensdragers zoals printers, mobiele telefoons, tapes, USB-sticks, laptops, desktops en alle soorten computers. Wanneer een harde schijf wordt gebroken of geformatteerd bevat deze nog altijd een schat aan informatie. Door middel van deskundige verwijdering die bekroond is met een CA+ certificering, het hoogst haalbare op het gebied van datavernietiging, bent u verzekerd van de juiste en gehele vernietiging van uw datadrager. Wij zorgen ervoor dat de datadrager geheel wordt gewist zodat geen hacker of ICT’er nog bij de gevoelige informatie kan.

 

Hoe gaat het verwijderen van data in zijn werk?

Een harde schijf bestaat uit één of meerdere platters: ronde schijven die eruit zien als dikke cd’s. Een platter is een stuk glas of aluminium dat met een laagje metaal is bedekt. Harde schijven met weinig opslagruimte hebben één platter, grotere harde schijven hebben er twee of meer. De platters hebben heel veel ruimte dat gevuld kan worden met data. Als er dat naar deze schijf geschreven wordt, worden er automatisch oudere bestand vanaf gehaald, hierdoor ontstaan er  “leegtes” die daarna weer opgevuld worden door delen van nieuwe bestanden. Een harde schijf zou deze gaten meteen kunnen opschonen, defragmenteren heet dit, maar dit gaat ten koste van de snelheid.

Een veelgemaakte denkfout is dat het formatteren van een harde schijf betekent dat alle aanwezige data gewist worden, zodat de schijf opnieuw gebruikt kan worden. Maar met formatteren worden alleen de referenties naar bestanden weggehaald en niet alle sectoren. Als u de schijf formatteert, geeft u aan dat alle bestaande sectoren gezien mogen worden als vrije ruimte en dus mogen worden overschreven door nieuwe bestanden. Hoe meer u vervolgens met de schijf doet, hoe meer oude bestanden verdwijnen, omdat ze dan plaatsmaken voor nieuwe bestanden. Maar wilt u de pc met schijf verkopen, dan is het noodzakelijk dat u uw gegevens goed wist. Alleen formatteren en Windows opnieuw installeren is dus niet genoeg. Dan worden uiteraard al uw instellingen gewist, maar sommige gegevens kunnen eenvoudig worden teruggehaald met herstelsoftware.

Als u een harde schijf wilt wissen, moet u er dus voor zorgen dat alle sectoren worden overschreven met nieuwe, nutteloze informatie. Fusernet kan er voor zorgen dat dit zorgvuldig gebeurt. De programma’s die wij hiervoor gebruiken zorgen er voor dat al uw gegevens definitief van de harde schijf verwijderd worden en dus nooit meer hersteld kunnen worden.

 

Wordt uw data wel veilig vernietigd?

Wij gebruiken gecertificeerde dataverwijdering software om de gegevens op uw datadragers te verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om uw datadragers fysiek te laten vernietigen. Heeft u behoefte aan nog meer zekerheid? Dan kunnen wij u datadragers vernietigen bij u op locatie. Wij komen graag op gesprek om met u uw wensen en verwachting te bespreken over datavernietiging op locatie. Fusernet ICT Services kan op tal van niveaus ondersteuning bieden.

Ja, ik wil meer weten over de mogelijkheden van datavernietiging

> Kom in contact met Fusernet

“Voorkom dat uw informatie op straat komt te liggen. Vermijd imagoschade. Neem het zekere voor het onzekere met de specialistische datavernietiging van Fusernet ICT-services”