Datavernietiging

Uw bedrijfsinformatie is vertrouwelijk. Binnen uw organisatie staat allerlei data verspreid op o.a. computers, telefoontoestellen, USB-sticks en printers. Gevoelige data mag in geen enkel geval op straat belanden. Hoe weet u zeker dat deze data veilig en betrouwbaar vernietigd wordt?

We lezen het maar al te vaak in de krant: bedrijfsinformatie die in de verkeerde handen valt. Het zal je maar overkomen, bepaald geen positieve reclame voor uw organisatie. Niet alleen kan dit een enorm negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering, maar ook bewaart Google dit soort nieuws tot in de eeuwigheid, waardoor het meestal op de verkeerde momenten weer onder de aandacht gebracht wordt. Dit levert enorme imagoschade op waarvan de kosten niet in geld zijn uit te drukken. Fusernet ICT Services biedt uitkomst en verwijdert data van alle soorten gegevensdragers. Denkt u hierbij aan de nieuwste smartphones en tablets, maar ook aan bijvoorbeeld routers en bridges die allerlei IP-adressen opslaan.

Zeer veel organisaties gebruiken persoonsgegevens en wisselen deze uit. De belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens.

De Nederlandse wet Bescherming Persoonsgegevens:

 • Is van toepassing voor alle organisaties die persoonsgegevens bewaren of verwerken
 • Stelt dat persoonsgegevens veilig bewaard moeten worden en alleen zo lang als noodzakelijk
 • Stelt dat het beheren van persoonsgegevens altijd de verantwoordelijkheid blijft van degene die ze creëert, ook bij uitbesteding
 • Is per 1 Januari 2016 van kracht. Sindsdien moet iedere inbreuk op vertrouwelijke data als gevolg van diefstal, verlies of misbruik van persoonsgegevens direct vermeld worden.
   
  Wat zijn de gevolgen van inbreuk?
   

 • Een boete die kan oplopen tot € 810.000,-
 • Strafrechtelijke vervolging, inclusief gevangenisstraf
 • Reputatieschade
   
 • Wat is datavernietiging?

  Datavernietiging is het vernietigen van data (gevoelige informatie) op alle denkbare gegevensdragers zoals printers, mobiele telefoons, tapes, USB-sticks, digitale camera’s en alle soorten computers. Wanneer een harde schijf wordt gebroken of geformatteerd bevat deze nog altijd een schat aan informatie. Door middel van deskundige verwijdering die bekroond is met een CA+ certificering, het hoogst haalbare op het gebied van datavernietiging, bent u verzekerd van de juiste en gehele vernietiging van uw datadrager. Wij zorgen ervoor dat de datadrager geheel wordt gewist zodat geen hacker of ICT’er nog bij de gevoelige informatie kan.

  Ja, ik wil meer weten over de mogelijkheden van datavernietiging

  Wordt uw data wel veilig vernietigd?

  Nog niet? Dan doet u er verstandig aan uw harde schijf professioneel leeg te laten maken door Fusernet ICT Services. Dat kan zelfs nog voordat de schijf uw pand definitief verlaat. Op die manier bent u er zeker van dat gegevensdragers niet in verkeerde handen vallen en u hiermee als organisatie geen gevaar loopt op imagoschade.

  “Voorkom dat uw informatie op straat komt te liggen. Vermijd imagoschade. Neem het zekere voor het onzekere met de specialistische datavernietiging van Fusernet ICT-services”

  blancco-wiped-fusernet-datavernietiging

  Geen gezeur achteraf over de prijs, duidelijke afspraken over het wipen, prima transporteurs en een fatsoenlijk overzicht van de afgevoerde hardware.Jos van de Kamp - Gemeente Apeldoorn

  Dienstverlening op maat

  Fusernet ICT Services levert dienstverlening op maat. Onze diensten sluiten nauw aan bij die van uw interne of externe ICT-partner. Wij bieden u verschillende mogelijkheden aan om data te verwijderen of harde schijven te vernietigen zonder dat dit uw Move, Add and Change(MAC)-processen verstoort of ervoor zorgt dat deze opnieuw ingericht dienen te worden.

  Certificaat

  De producten die wij inzetten voldoen aan de hoogste eisen van de NATO en andere militaire organisaties. Na elke datavernietiging genereren wij een certificaat waarop exact vermeld staat wat we aan apparatuur hebben aangetroffen en wat er aan data verwijderd is. Dit rapporteren we aan u zodat u precies weet wat er afgevoerd is en wanneer dat gebeurt is. Dit kan handig zijn om te weten, bijvoorbeeld in verband met de SOX-wetgeving of voor de interne accountant. Volgens de Wet Bescherming Privacy (WBP) bent u verplicht te registreren of, hoe en waar privacygevoelige data zijn afgevoerd. Wanneer u dit niet doet kan dat tot hoge boetes leiden. Er zijn diverse soorten datadragers waarop data verwijderd en vernietigd kan worden, denk hierbij aan mobiele telefoons, printers, computers, USB-sticks en tapes.

  Dataverwijdering van alle soorten gegevensdragers

  Fusernet ICT Services verwijdert data van alle soorten gegevensdragers in samenwerking met Blanco en Kroll op locatie. Dit doen we dus ook voor de steeds vaker gebruikte GSM`s & Smartphones, die vaak vol zitten met vertrouwelijke data. Vergeet ook uw routers en bridges niet; hier blijven IP-adressen instaan die hackers eenvoudig toegang tot uw bedrijfsnetwerk kunnen geven.

  Benieuwd wat Fusernet ICT Services voor uw bedrijf kan betekenen?