De reis van bacteriën

Iedereen weet dat bacteriën gemakkelijk worden overgedragen. Zo weten we dat wanneer we onze handen niet wassen, we bacteriën overdragen als we bijvoorbeeld een telefoon oppakken. Echter staat niemand hier direct bij stil. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ongeveer de helft van alle mensen hun handen niet wast na een bezoek aan het toilet.

Journey of the Germ

Initial dacht er hetzelfde over en besloot een korte video te maken genaamd “Journey of the Germ”. In deze video wordt de overdracht van bacteriën gevisualiseerd, om zo bewustwording te creëren en mensen aan te zetten meer bezig te zijn met hygiëne.

Self Balancing Scooter
Self Balancing Scooter Sale

Kantoor bron van ziektes

De doorsnee Nederland spendeert wekelijks zo’n 40 uur op kantoor. Niet gek dus dat het kantoor dan ook een van de grootste bronnen van ziektes is. Bacteriën en virussen vermenigvuldigen zich nu eenmaal sneller op vuile werkplekken. En hoe viezer de werkplek, des te sneller de bacteriën zich vermenigvuldigen.

Bewustwording loont

Onlangs is er een onderzoek uitgevoerd onder 1.600 medewerkers, waarin aandacht werd besteed aan hygiëne op de werkvloer. Het 90-daagse programma leidde uiteindelijk tot een daling van het ziekteverzuim van maar liefst 13%. Kortom, investeren in een goede hygiëne op de werkplek loont en kan uw bedrijf veel geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.