ict reiniging van fusernet

Home » ICT Reiniging

ICT-reiniging: kleine investering, groot resultaat

Een schone en hygiënische computerwerkplek vergt een kleine investering, maar het resultaat is enorm. Een schone en hygiënische werkplek zorgt voor tevreden en gemotiveerde werknemers. Schone toetsenborden, muizen, TFT-schermen, iPads en mobiele telefoons leiden tevens tot minder ziekteverzuim. Bovendien voorkomt u onnodige storingen. Meer werkplezier, minder stress. Tel uit uw winst!

Een schone werkplek volgens de Arbowet

De Arbowet stelt dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor een schone werkplek. Daarom gaat Fusernet ICT Services verder waar uw reguliere schoonmaakbedrijf stopt. Door broedplaatsen van vuil en bacteriën grondig aan te pakken wordt de kans op besmetting en infecties zo klein mogelijk. Vooral op toetsenborden, muizen en telefoontoestellen barst het vaak van de bacteriën. Zo zitten er op een gemiddeld toetsenbord maar liefst 400 keer meer bacteriën dan op een toiletbril! Reden genoeg dus om uw toetsenbord, muis en telefoon regelmatig schoon te laten maken.

Voorkom ziekteverzuim

Toetsenborden en telefoons zijn een broedplaats voor tienduizenden bacteriën en virussen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat al die bacteriën regelmatig verkoudheden en huidirritaties veroorzaken. Door de opkomst van Het Nieuwe Werken (HNW), waarbij meerdere personen dezelfde werkplek gebruiken, is het schoonmaken van uw ICT-werkplek nog belangrijker. Start vandaag nog met computerreiniging van Fusernet ICT Services.

”Op een toetsenbord zitten 400 meer bacteriën en virussen dan op een toiletbril.”

Computerreiniging – het schoonmaken van uw computerscherm, muis en toetsenbord

Computerapparatuur is de sleutel tot succes in vele kantoren; vandaag de dag kán men niet meer zonder al deze apparatuur. Veel van deze apparatuur, zoals computers, printers en toetsenborden, trekken stof aan. Op den duur wordt hiermee de bedrijfszekerheid en het gebruikscomfort sterk beïnvloed. Wij van Fusernet ICT Services bieden professionele hulp bij het schoonmaken van uw ICT-apparatuur. Naast het feit dat arbeidshygiëne een belangrijk onderdeel is van de Arbowet, is het voor u en uw collega’s fijn en prettig werken in een zichtbaar schonere werkomgeving. Geen vlekken op de schermen, kruimels in de toetsenborden en stof op de muis. Door de verspreiding van bacteriën op de apparatuur wordt de gezondheid sterk beïnvloed daarnaast zijn de bacteriën makkelijk over te dragen aan andere collega’s. De juiste reiniging van uw ICT-apparatuur kan deze bacteriën tegengaan.

Wij bieden vanuit Fusernet gespecialiseerde dienstverlening op maat waarbij het reinigen van toetsenborden, computers, printers, telefoons en andere apparatuur in alle soorten en maten centraal staat. Wij maken gebruik van speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke reinigingsproducten en –middelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij horen vaak het argument “we kopen wel nieuwe toetsenborden”. Maar weet u ook dat het schoonmaken van toetsenborden goedkoper en beter voor het milieu is? U wilt toch immers ook maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek op locatie.
Ook een demonstratie of een gratis Hygiënemeting is mogelijk.

ATP meter


Wilt u vooraf inzicht in de mate van vervuiling? Vraagt u dan de gratis hygiëne-meting aan. Met speciale apparatuur meten wij de aanwezigheid van Adenosine TriPhosphate (ATP). De aanwezigheid van ATP op een oppervlak wijst op contaminatie, de medische term voor besmetting of infectie.

Neem voor een gratis hygiënemeting contact met ons op

7% VAN DE COMPUTERSTORINGEN KAN MET PREVENTIEF SCHOONMAKEN WORDEN VOORKOMEN

De Smaakpolitie – Hoe vies is een toetsenbord?
”Een vieze werkplek leidt niet alleen tot ontevreden werknemers, maar ook tot meer zieke werknemers.”

Het reinigen van uw serverruimte/datacenters

Uw serverruimte is het kloppende hart van uw onderneming. Het reinigen van uw serverruimte vraagt dan ook om uiterste zorgvuldigheid. Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het reinigen en onderhouden van bedrijfskritieke apparatuur, is het voorkomen van ESD-schade aan elektronica. ESD staat voor Electro Static Discharge. Deze statische ontlading ervaart u bijvoorbeeld wanneer u een wollen trui uittrekt of wanneer u een kleine schok krijgt op het moment dat u een metalen voorwerp vastpakt. Lees meer…

Maximale bedrijfszekerheid

Voor mensen is deze elektrische ontlading ongevaarlijk, maar voor elektronica ligt dit anders. Een kleine vonk van 10 Volt kan uw server al onherstelbaar beschadigen! Aandacht voor ESD is dan ook zeer belangrijk bij het reinigen van computers en servers. Door het voorkomen van ESD creëert u maximale bedrijfszekerheid rondom uw dure ICT-apparatuur.

ESD-gecertificeerd

Fusernet is ESD-gecertificeerd en werkt uitsluitend volgens ESD-normen. Alle medewerkers volgen regelmatig een ESD-training en dragen antistatische kleding. Ook heeft iedere medewerker een speciale ESD-polsband of ESD-hielband om. Waar nodig reinigen we uw serverruimte met geïoniseerde apparatuur. Met deze maatregelen zorgen we er samen met onze partners voor dat de continuïteit van uw bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft.

Vraag hier uw offerte aan
Zekerheid met de specialisten van Fusernet:
  • ESD-gecertificeerde medewerkers
  • Geïoniseerde apparatuur
  • ESD-gekeurde materialen en middelen
  • Toezicht door ESD-coördinatore
  • Antistatische werkkleding
  • ESD-polsbanden /hielbanden
  • Werkplekken vrij van statische plastics, zoals verpakkingen en tapes
  • ESD-verpakkingen, ESD-labels en antistatische vuilniszakken