Computerreiniging

fusernet-ict-reiniging-banner
Home » Computerreiniging

Computerreiniging is een taak voor een specialist

Computerreiniging is een belangrijk onderdeel op kantoren, scholen en binnen andere organisaties. Als er geen computerreiniging wordt uitgevoerd op uw werkplek zorgt dit ervoor dat het werkcomfort verminderd en dat apparatuur vervuild kan raken.

Als u kiest voor Fusernet ICT Services kiest u voor zekerheid en ervaren schoonmakers met kennis van hardware en ICT apparatuur.

  • Specialistische reiniging van computers, printers, faxen en overige randapparatuur
  • In- en uitwendige schoonmaak
  • Minder storingen en langere levensduur van uw pc’s en kantoorapparatuur
  • Betere kantoor hygiëne, minder ziekteverzuim
  • Speciaal opgeleide vakmensen

In en uitwendige computerreiniging

Er kunnen twee soorten vervuiling optreden aan een computer, namelijk in en uitwendige vervuiling.

Inwendige vervuiling wordt veelal veroorzaakt door de ventilatoren die de systeemkast van een computer bevat. Deze ventilatoren koelen de temperatuur aan de binnenzijde, maar trekken ook veel stof en vuil aan. Daarnaast zorgt deze vervuiling ook voor een isolerende werking, met name op de chips waardoor de inwendige temperatuur stijgt en er storingen kunnen ontstaan. Het is daarom van belang dat de binnenzijde van een computer regelmatig wordt gereinigd.

Het reinigen van computer en andere apparatuur aan de buitenkant is net zo belangrijk. Toetsenborden, muizen en telefoons zijn een broedplaats voor tienduizenden bacteriën. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat al die bacteriën regelmatig verkoudheden en huidirritaties veroorzaken. Zeker door de komst van Het Nieuwe Werken (HNW), waarbij meerdere personen dezelfde werkplek gebruiken, is het schoonmaken van uw ICT-werkplek nog belangrijker geworden.

Voorbereiding reiniging

Het is onze ervaring dat er snel en goed doorgewerkt kan worden, als er een interne vooraankondiging wordt verspreid aan de diverse eindgebruikers, waarvan de computerwerkplek gereinigd wordt. Daarnaast hebben onze medewerkers vaak een schriftelijke opdracht toelichting van u als opdrachtgever bij zich. Ook dit komt de voortgang van de werkzaamheden ten goede. Tenslotte kan een sleutelpan bijdragen aan een optimale doorlooptijd. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Uitvoering werkzaamheden

Nadat de werk inventarisatie gemaakt is, gaan wij aan de slag. Wij plannen onze komst in overleg met uw contactpersoon. Deze afspraak wordt via een e-mail bevestigd. Alle reinigingswerkzaamheden vinden plaats op uw locatie. Voor aanvang van de werkzaamheden zullen onze medewerkers zich bij u of uw contactpersoon melden om eventuele bijzonderheden door te spreken.

Vrolijke gezichten, minder storingen en een gezond werkklimaat. U en uw medewerkers verdienen een frisse en hygiënische werkplek. Maar op welke wijze reinigt Fusernet Services uw ICT apparatuur precies? En welke schoonmaakmiddelen worden daarbij gebruikt?

Fusernet ICT Services gebruikt uitsluitend professionele reinigingsmiddelen en –materialen die het milieu zo weinig mogelijk belasten. Reinigingsproducten zijn op waterbasis en volledig biologisch afbreekbaar. Doeken worden verantwoord gewassen en hergebruikt. Het ontstane afval wordt meegenomen en gescheiden verwerkt. Op aanvraag zenden wij ons Europees veiligheidscertificaat toe van de gebruikte reinigingsvloeistof.

MyCroFence™ protectie

Na reiniging van de computerapparatuur, behandelen we de apparatuur met een speciaal ontwikkelde coating. Deze duurzame en veilige coating, MyCroFence protectie genaamd, beschermt tegen schadelijke micro-organismen zoals bacteriën en schimmels die de leefomgeving negatief kunnen beïnvloeden. Nadat onze specialisten de coating op bijvoorbeeld uw toetsenbord en muis hebben aangebracht, zorgen we ervoor dat het oppervlak positief wordt geladen. Dit zorgt ervoor dat de behandelde plek onleefbaar wordt voor micro-organismen. Op die manier blijven werkplekken vrij van bacteriën en schimmels. Dat is wel zo veilig voor mens, dier en milieu.

Cleaning trolly’s van Fusernet ICT Services

Voor de reiniging van ICT-apparatuur maakt Fusernet gebruik van hoogwaardige ‘cleaning trolly’s’. Deze ARBO-vriendelijke trolly’s beperken de overlast tot een minimum.

Werkbon

Alle geoffreerde items worden beschreven op een werkbon. Deze ontvangt u na afloop. Zo heeft u een volledig overzicht van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en eventuele bijzonderheden.

Huisregels naleven

Het spreekt voor zich dat onze medewerkers uw huisregels naleven. Ook zorgen wij ervoor dat uw medewerkers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van onze reinigingswerkzaamheden. We stellen uw medewerkers tijdig op de hoogte wanneer hun apparatuur gereinigd wordt.

Tijdsduur werkzaamheden

Het reinigen van een werkplek duurt gemiddeld tien tot vijftien minuten. De tijdsduur van het reinigen van print -, fax- en kopieerapparatuur is mede afhankelijk van het soort apparaat en de vervuilingsgraad. Doordat Fusernet in de meeste situaties met twee medewerkers aan de slag is, is een snelle doorlooptijd gegarandeerd.

Digitale rapportages, nazorg en service zijn een constant speerpunt van Fusernet ICT Services.

Indien gewenst ontvangt u na iedere opdracht een digitale rapportage van de behandelde items, voorzien van een asset- en serienummer. Met deze rapportage kunt u uw Configuration Management DataBase (CMDB) optimaal beheren. De producten waarmee we werken, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en certificeringen. Ruim 30% van onze klanten behoort tot de Top 100 bedrijven van Nederland. Op verzoek zijn er diverse referenties beschikbaar, waaronder nationale overheidsinstellingen, bank- en zorginstellingen en politiediensten.

Reinigen van computerruimtes, serverruimtes en datacenters door Fusernet ICT Services

Naast het reinigen van computers reinigen we ook computerruimtes, serverruimtes en datacenters. Deze worden veelal niet opgenomen in het reguliere schoonmaak pakket. Dat is ook logisch omdat er in deze ruimtes kostbare en gevoelige apparatuur staat. Lees alles over het reinigen van speciale ruimtes zoals datacenters. Fusernet ICT Services is al 18 jaar een grote speler op de Nederlandse markt als het gaat om professionele reiniging van serverapparatuur, patchkasten, serverruimtes en computervloeren.

Computerreiniging: Hoe gaat dit is zijn werk?

De reiniging van apparatuur gebeurt zowel in- als uitwendig, waarbij de binnenkant van de apparatuur vrij wordt gemaakt van stof en de buitenkant door speciale reinigingsproducten wordt schoongemaakt. Na de reiniging van het computerapparatuur, behandelen we de apparatuur met een speciaal ontwikkelde coating. Deze duurzame en veilige coating, MyCroFence protectie genaamd, beschermt tegen schadelijke micro-organismen zoals bacteriën en schimmels die de leefomgeving negatief kunnen beïnvloeden. Nadat onze specialisten de coating op bijvoorbeeld uw toetsenbord en muis hebben aangebracht, zorgen we ervoor dat het oppervlak positief wordt geladen. Dit zorgt ervoor dat de behandelde plek onleefbaar wordt voor micro-organismen. Op die manier blijven werkplekken vrij van bacteriën en schimmels. Dat is wel zo veilig voor mens, dier en flora.

Alle informatie vind je op onze pagina ICT-reiniging.

cta-ictreiniging-1-1

BENIEUWD WAT FUSERNET VOOR UW BEDRIJF KAN BETEKENEN?