Er is onderzoek gedaan naar de meest smerige plekken op kantoor, geloof ons, deze zijn dichterbij dan je denkt en we maken er allemaal gebruik van.

Bent u op de hoogte van de smerigste plekken bij u op kantoor?

Wij hebben de 8 smerigste plekken op kantoor op een rijtje gezet, wij geven niet alleen commentaar maar ook tips die u kunt gebruiken om de hygiëne op deze plekken te waarborgen.

  • Toetsenbord
  • Touch-screen
  • Koffiemok
  • Koptelefoon
  • Pen
  • Koelkast
  • Kraan
  • Toilet
  • Magnetron
  • Printer

Koffiemok
Fijn een gedeelde kast vol glazen, koffiekopjes en thee mokken. Helaas blijken deze kopjes erg vies en ook na het afspoelen met heet water. Wij adviseren daarom gebruik te maken van een eigen mok.

Koptelefoon
Ook is het niet heel hygiënisch om een koptelefoon of oordopjes te delen met collega’s. De meeste koptelefoons zitten onder het zweet, oorsmeer en huidschilfers en wij denken dat ook u daar niet heel erg op zit te wachten.

Pennen
Kan ik even je pen lenen? Is een veelgevraagde vraag onder collega’s helaas is dit totaal niet hygiënisch. Kauwen op pennen doen enorm veel mensen zonder dat zij daar überhaupt over nadenken. Zodra jij deze pen leent, begin jij hier ook op te kauwen and so on .. Hygienisch is anders 😉

Koelkast
De koelkast blijft een groot probleem op de werkvloer. Druipende tupperware-bakjes, beschimmelde pakken yoghurt en sandwiches waar paddenstoelen opgroeien. Bacteriën vinden het prachtig op kantoor. Thuis bevat een koelkast gemiddeld 7850 bacteriën maar deze wordt veel minder gebruikt dan door de u en uw vele collega’s op kantoor.

Toilet
Het toilet blijft een ding. Ruim de helft van de Nederlandse werknemers stelt het toiletbezoek liever uit, omdat zij zich ergeren aan de vrieze en onfris ruikende toilet. Je wilt niet weten hoeveel bacteriën zich hier bevinden.

Magnetron
Bacteriën ontwikkelen zich in warmte en laat dat de magnetron nou net zijn ;-). Let vooral op wanneer er gerechten met vlees bereid worden als de magnetron daarna niet goed wordt schoongemaakt kun je hier erg ziek van worden.

ICT reiniging voor het schoonmaken van uw toetsenbord en printer

Een toetsenbord is een broedplaats voor bacteriën die kruimels, zweet, huidcellen en stof bevatten die ervoor zorgen dat het erg vies is. We gebruiken toetsenborden ongeveer 8 uur per dag en met de opkomst van het nieuwe werken en flexplekken gebruiken meerdere mensen één toetsenbord. Wij raden u daarom aan om uw apparatuur door middel van speciale reiniging te laten schoonmaken. Maar ook de printer is een bron van bacteriën, dit apparaat wordt door enorm veel verschillende personen gebruikt met een gemiddeld aantal aanrakingen van 300 per werkdag.  Fusernet ICT services zorgt ervoor dat apparatuur op de juiste wijze wordt gereinigd. Wilt u inzicht in de mate van vervuiling op uw werkplek, vraag dan een gratis hygiëne-meting aan. Door middel van de juiste apparatuur meten wij de aanwezigheid van Adenosine TriPhosphate en bieden wij u de uitslag in een rapport aan.