Uit onderzoek blijkt dat de handtas van de vrouw vol zit met bacteriën. Dat is ook niet zo gek, want voordat je het weet zit je tas vol met kruimels, bonnetjes en andere rommel. Het regelmatig schoonmaken van jouw tas is daarom noodzakelijk. Uit onderzoek van RTL nieuws is gebleken dat de tas van de vrouw vaker schoon gemaakt moet worden om bacteriën die zich snel vermenigvuldigen te voorkomen.

In onderstaande filmpje zie je hoe er wordt gewerkt met een ATP meter. De ATP meting is een snelle hygiënemeting die je kan uitvoeren op een bepaald oppervlak. Wil je vooraf inzicht in de mate van vervuiling op bijvoorbeeld je werkplek? Vraag dan de gratis hygiëne-meting (ATP) bij Fusernet ICT Services. Met speciale apparatuur meten wij de aanwezigheid van Adenosine TriPhosphate (ATP). De aanwezigheid van ATP op een oppervlak wijst op contaminatie, de medische term voor besmetting of infectie.

Hoe maak je, jouw handtas schoon?

Om de hoeveelheid bacteriën te voorkomen, is het belangrijk dat je, je tas op een grondige manier schoonmaakt. Natuurlijk kun je sommige tassen best in de wasmachine stoppen, maar een tas wordt daar van de buitenkant niet echt mooier van. Wat je nodig hebt om een tas van de binnenkant schoon te maken is een plakroller en baking soda. Zorg dat alle rommel uit je tas is en schud je tas uit zodat de ergste rotzooi eruit is. Neem vervolgens de plakroller en ga daarmee door de binnenkant van je tas. Dit maakt je tas al een stuk schoner. Strooi er vervolgens wat baking soda in en laat je tas een nachtje staan. De volgende dag zuig je de baking soda met een stofzuiger uit de tas, voila een schone en frisse tas!