fusernet-ict-reiniging-banner
Home » ICT Reiniging

ICT-reiniging: kleine investering, groot resultaat

Wist u dat er op een gemiddeld toetsenbord 400 keer zoveel bacteriën zitten dan op een toiletbril? Ook computermuizen en telefoons zijn bronnen van bacteriën. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling microbiologie en immunologie van de Universiteit van Arizona. Al die bacteriën zorgen regelmatig voor verkoudheid en huidirritaties. Het Nieuwe Werken, waarbij meerdere mensen dezelfde werkplek gebruiken, zorgt ervoor dat deze bacteriën makkelijk overgedragen kunnen worden. Waar uw schoonmaakdienst stopt, gaat Fusernet verder.

Kleine investering, groot resultaat

Een schone en hygiënische computerwerkplek vergt een kleine investering, maar het resultaat is enorm. Een schone en hygiënische werkplek zorgt voor tevreden en gemotiveerde werknemers. Schone toetsenborden, muizen, TFT-schermen, iPads en mobiele telefoons leiden tevens tot minder ziekteverzuim. Bovendien voorkomt u onnodige storingen. Meer werkplezier, minder stress. Tel uit uw winst!

25% van de werkplekken is niet schoon

De Arbowet stelt dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor een schone en veilige werkplek. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 25% van de werkplekken in ons land ondermaats scoren op het gebied van gezondheid. Broedplaatsen van vuil en bacteriën grondig aanpakken, vermindert de kans op besmetting en infecties. Reden genoeg dus om uw apparatuur regelmatig schoon te laten maken.

Voorkom ziekteverzuim

Toetsenborden en telefoons zijn een broedplaats voor tienduizenden bacteriën en virussen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat al die bacteriën regelmatig verkoudheden en huidirritaties veroorzaken. Door de opkomst van Het Nieuwe Werken (HNW), waarbij meerdere personen dezelfde werkplek gebruiken, is het schoonmaken van uw ICT-werkplek nog belangrijker. Start vandaag nog met computerreiniging van Fusernet ICT Services.

Benieuwd hoe vervuild uw telefoon is?


BRON: NU

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wist u dat het schoonmaken van toetsenborden goedkoper is dan nieuwe toetsenborden kopen?
En het is ook nog eens beter voor het milieu. Wij horen vaak het argument “we kopen wel nieuwe toetsenborden”. Maar weet u ook dat het schoonmaken van toetsenborden goedkoper en beter voor het milieu is? U wilt toch immers ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)? Meer weten over alle ins en outs? Neem dan contact met ons op.

starten met ict reiniging
fusernet-usps-ict-reiniging
 • ICT Reiniging
 • Reiniging datacenters (ESD)
 • Opkoop hardware
 • Afvoer oude hardware
 • Datavernietiging
 • Werkplek bekabeling

”Op een toetsenbord zitten 400 meer bacteriën en virussen dan op een toiletbril.”

Computerreiniging – het schoonmaken van uw computerscherm, muis en toetsenbord

Computerapparatuur is de sleutel tot succes in vele kantoren; vandaag de dag kán men niet meer zonder al deze apparatuur. Veel van deze apparatuur, zoals computers, printers en toetsenborden, trekken stof aan. Op den duur wordt hiermee de bedrijfszekerheid en het gebruikscomfort sterk beïnvloed. Wij van Fusernet ICT Services bieden professionele hulp bij het schoonmaken van uw ICT-apparatuur.

Een schone werkomgeving voor u en uw collega’s

Naast het feit dat arbeidshygiëne een belangrijk onderdeel is van de Arbowet, is het voor u en uw collega’s fijn en prettig werken in een zichtbaar schonere werkomgeving. Geen vlekken op de schermen, kruimels in de toetsenborden en stof op de muis. Door de verspreiding van bacteriën op de apparatuur wordt de gezondheid sterk beïnvloed daarnaast zijn de bacteriën makkelijk over te dragen aan andere collega’s. De juiste reiniging van uw ICT-apparatuur kan deze bacteriën tegengaan.

“7% VAN DE COMPUTERSTORINGEN KAN MET PREVENTIEF SCHOONMAKEN WORDEN VOORKOMEN”

Gratis hygiënemeting

Nieuwsgierig naar de vervuiling van uw ICT-apparatuur?
Vraag dan onze hygiënemeting aan. Met speciale apparatuur meten we de aanwezigheid van Adenosine TriPhosphate (ATP). De aanwezigheid van ATP op een oppervlak wijst op besmetting. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis hygiënemeting en demonstratie.

starten met ict reiniging
All onze medewerkers hebben de volgende certificaten:
 • VCA-VOL
 • ESD
 • NEN3140
 • Geldig VOG verklaring
 • Fusernet ICT Services is NEN 4400-1 gecertificeerd

De Smaakpolitie – Benieuwd hoe vies een toetsenbord is?

”Een vieze werkplek leidt niet alleen tot ontevreden werknemers, maar ook tot meer zieke werknemers.”

Het reinigen van uw serverruimte/datacenters

Uw serverruimte is het kloppende hart van uw onderneming. Het reinigen van uw serverruimte vraagt dan ook om uiterste zorgvuldigheid. Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het reinigen en onderhouden van bedrijfskritieke apparatuur, is het voorkomen van ESD-schade aan elektronica. ESD staat voor Electro Static Discharge. Deze statische ontlading ervaart u bijvoorbeeld wanneer u een wollen trui uittrekt of wanneer u een kleine schok krijgt op het moment dat u een metalen voorwerp vastpakt. Lees meer over het reinigen van uw serverruimte.

Maximale bedrijfszekerheid

Voor mensen is deze elektrische ontlading ongevaarlijk, maar voor elektronica ligt dit anders. Een kleine vonk van 10 Volt kan uw server al onherstelbaar beschadigen! Aandacht voor ESD is dan ook zeer belangrijk bij het reinigen van computers en servers. Door het voorkomen van ESD creëert u maximale bedrijfszekerheid rondom uw dure ICT-apparatuur.

ESD-gecertificeerd

Fusernet is ESD-gecertificeerd en werkt uitsluitend volgens ESD-normen. Alle medewerkers volgen regelmatig een ESD-training en dragen antistatische kleding. Ook heeft iedere medewerker een speciale ESD-polsband of ESD-hielband om. Waar nodig reinigen we uw serverruimte met geïoniseerde apparatuur. Met deze maatregelen zorgen we er samen met onze partners voor dat de continuïteit van uw bedrijfsprocessen gewaarborgd blijft.

Meer over Reiniging Datacenter
fusernet-ict-reiniging2
Zekerheid met de specialisten van Fusernet:
 • ESD-gecertificeerde medewerkers
 • (IEC/EN/NEN 61340-5-1)
 • Geïoniseerde apparatuur
 • ESD-gekeurde materialen en middelen
 • Toezicht door ESD-coördinatore
 • Antistatische werkkleding
 • ESD-polsbanden /hielbanden
 • Werkplekken vrij van statische plastics, zoals verpakkingen en tapes
 • ESD-verpakkingen, ESD-labels en antistatische vuilniszakken

BENIEUWD WAT FUSERNET VOOR UW BEDRIJF KAN BETEKENEN?

Wij bieden vanuit Fusernet gespecialiseerde dienstverlening op maat waarbij het reinigen van toetsenborden, computers, printers, telefoons en andere apparatuur in alle soorten en maten centraal staat. Wij maken gebruik van speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke reinigingsproducten en –middelen.