We weten allemaal dat het fijn is als ons kantoor netjes en schoon is, maar nu is dat ook bevestigd door een uitgebreid onderzoek dat gedaan is door de Universiteit Twente en het CBRE. ‘’ Een gezond kantoor draagt bij aan gelukkiger én productievere medewerkers’’.

Eerder onderzoek op dit gebied focuste zich vaak op extreme situaties. Bij het huidige onderzoek werd onderscheid gemaakt door de duur, omvang en toegepaste methoden. Hierbij werd aandacht geschonken aan het functioneren in ‘normale’ situaties.

fusernet-gezond-kantoor-voor-productiviteit

Uitkomsten onderzoek CBRE en Universiteit Twente naar effect van 5 interventies op prestaties (interview en objectief) en gevoel (energieker, gelukkiger, gezonder)

Uitvoering
Het onderzoek had een duur van 7 maanden dat werd uitgevoerd op het hoofdkantoor van het CBRE in Amsterdam. In totaal namen 124 medewerkers deel aan het onderzoek . Het onderzoek bestond de eerste twee maanden lang uit het verzamelen en onderzoeken van data in de reguliere, ongewijzigde situatie. De daaropvolgende maanden werd elke maand een nieuw element toegevoegd. Wat bestond uit o.a. de volgende elementen: Het toevoegen van planten aan de werkruimte, betere belichting, meer beweging en gezondere voeding. Door middel van 1-op-1 interviews, activity trackers en productiviteit experimenten werden de effecten onderzocht.