Onderzoek naar de hoeveelheid en soorten bacterien op toetsenborden

Onderzoek: Aantal en soorten bacteriën op toetsenborden

Fusernet ICT Services is een samenwerking aangegaan met CHILLABS, CHILLABS is onderdeel van de grootste en meest innovatieve chemiesites van Europa. Fusernet ICT Services is deze samenwerking gestart om te onderzoeken welke soorten bacteriën er op een toetsenbord zitten en wat voor mogelijk effect deze bacteriën kunnen hebben op onze gezondheid. Aan dit project werken 2 studenten (HBO Bachelor Biomedical Sciences) samen met een ervaren professional Business Developer Biologie (PhD moleculaire-/celbiologie) en een coach (vanuit het onderwijs van Zuyd HS) gedurende 20 weken.

Over Fusernet ICT Services

Fusernet ICT Services is een onafhankelijk dienstverlenend bedrijf, dat klanten ontzorgt en helpt meer rendement te behalen. Dat doet Fusernet ICT Services door haar klanten en partners te laten profiteren van de rijke ervaring die zij hebben op het gebied van: ICT-reiniging , inventarisaties, “move-ad-change” , het afvoeren van hardware, het wipen van data en het bekabelen van uw ICT-werkplek. Fusernet ICT Services wil haar taken invullen op een zodanige manier dat onze diensten naadloos aansluiten op het proces van de klant, of haar leverancier.

Over CHILL

CHILL is opgericht als een samenwerking tussen SABIC, DSM, Leeuwenborgh Opleidingen, Arcus College, Zuyd Hogeschool en Maastricht Universiteit. Zij opereren in een unieke innovatie leer-werk omgeving op de Brightlands Chemelot Campus. Bij CHILL wordt een innovatieve leer-, werk- en onderzoeksomgeving beschikbaar gemaakt waar bedrijven (van start-up tot multinational) en kennisinstellingen (van mbo tot wo) kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van kennis en nieuwe producten. Daarnaast zorgen zij ervoor dat er voldoende, uitmuntend opgeleide mensen voor de sector beschikbaar komen én leveren zij een bijdrage aan de profilering van de moderne chemie en haar rol in een leefbare samenleving. De Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen staat internationaal bekend als een van de grootste en meest innovatieve chemiesites van Europa.Niet voor niets is deze campus de thuishaven van CHILL en maken zij een wezenlijk onderdeel uit van het ecosysteem.

Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten van dit onderzoek?

  1. Welke micro-organismen worden teruggevonden op toetsenborden (in diverse omgeving zoals kantooromgeving, laboratorium, zorg, enz.)?
  2. Bevinden zich op toetsenborden potentieel pathogene (ziekteverwekkende) micro-organismen?

In eerste instantie zal CHILL in diverse omgevingen (kantoor, laboratorium enz.) monsters nemen van toetsenborden en deze verder analyseren in het laboratorium. Hier zal uitgezocht worden hoeveel en wat voor soort bacteriën er aanwezig zijn op toetsenborden. Tevens zal geanalyseerd worden hoe consistent de vervuiling op toetsenborden is. Op basis van wetenschappelijke literatuur zullen de risico’s van microbiële vervuiling op toetsenborden geëvalueerd worden.

Op dit moment zijn wij in afwachting van de resultaten van de verschillende testen die zijn uitgevoerd. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de hoeveelheid bacteriën en vervuiling op toetsenborden in verschillende omgevingen. Het eerste onderzoek zal moeten uitwijzen wat de eventuele vervolgstappen van dit onderzoek zullen zijn.

UPDATE: Bekijk HIER de uitkomst van ons onderzoek

BENIEUWD WAT FUSERNET VOOR UW BEDRIJF KAN BETEKENEN?

Chat met ons
Chat met ons
Welkom bij Fusernet! Mijn naam is Mark, waarbij kan ik u helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar. Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Onze medewerkers zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Schrijf ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht