Is uw werkplek ook zo vies? Niet? Wees daar maar niet zo zeker van.

Staples heeft een onderzoek gedaan naar de hygiëne op werkplekken bij bedrijven. Zij hebben vijf aspecten van de kantooromgeving op een rij gezet die ernstige schade kunnen toebrengen aan de gezondheid van uw werknemers. Fusernet ICT Services speelt volledig in op deze situaties en zorgt ervoor dat de hygiëne op uw werkplek gewaarborgd wordt.

De vijf pijlers zijn als volgt:

  • Vieze handen op toetsenborden en muizen
  • Gedeelde telefoons
  • Flexplekken
  • Lunchen op de werkplek
  • Bestek dat op uw werkplek blijft liggen

Vieze handen op toetsenborden en muizen

Er wordt geschat dat 80% van de infecties worden overgebracht door middel van aanrakingen. De meeste kantoormedewerkers komen in aanraking met de volgende apparatuur: toetsenborden en muizen. Door de stijging in flexplekken zullen het aantal medewerkers, die gebruik maken van hetzelfde apparatuur, enorm toenemen. De gevolgen: meer bacteriën en snel overdraagbare ziektekiemen wat zal resulteren in meer zieke werknemers. U wilt dit percentage toch ook verminderen? Kies dan voor ICT reiniging op maat en verminder het risico op ziekte bij u en uw collega’s.

Gedeelde telefoons

De toename van communicatie heeft er voor gezorgd dat er steeds meer vaste lijnen worden geplaatst. Dit is natuurlijk erg handig alleen het delen van een vaste telefoon, zonder hygiënische reiniging, vormt een risico voor de gezondheid voor u en uw collega’s. Met handen en monden zo dicht bij elkaar is de overdracht van ziektekiemen erg makkelijk. Opnieuw geldt hier dat het regelmatig reinigen van telefoons er voor zal zorgen dat dit risico flink wordt beperkt.

Flexplekken

Op ieder kantoor zien we dat steeds meer werkplekken worden gedeeld. Helaas heeft dit ervoor gezorgd dat bacteriën makkelijk verspreid worden. Er zijn diverse soorten bacteriën waarbij enkele wel een jaar kunnen overleven, zoals de E-coli-bacterie. Het is dus van belang dat dit risico wordt beperkt en we de strijd tegen bacteriën aangaan.

Eten aan het bureau

Er wordt geschat dat ongeveer 67% van de kantoormedewerkers lunchen aan het eigen bureau. Dit komt simpelweg omdat we geen tijd nemen of omdat er geen kantine of ontspanningsruimte aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat kruimels en gemorste dranken een voedingsbron voor bacteriën vormen. Het is daarom erg belangrijk om uw werkplek zo hygiënisch mogelijk te houden.

Medewerkers die vies bestek en servies op het bureau laten staan

Dit sluit naadloos aan op het onderwerp dat we hierboven hebben besproken. De vuile borden en bestek die de hele middag op een werkplek staan, zijn de perfecte voedingsbodem voor bacteriën en is een bron voor o.a. vliegen en andere ongedierte.

Wij bieden een gepaste oplossing: Specialistische ICT-reiniging

Natuurlijk zijn al deze suggesties niet alleen van toepassing op het hygiënischer maken van uw kantoorruimte, ze zullen ook zorgen dat het een fijnere plek wordt om te werken. Bekijk onze pagina: ICT-reiniging voor meer informatie. Wilt u vooraf inzicht in de mate van vervuiling? Vraag een gratis hygiëne-meting aan of neem contact met ons op.