fusernet-ict-reiniging-banner
Home » Schoonmaken toetsenbord

Het schoonmaken van uw toetsenbord

We zitten tegenwoordig veel en vaak achter de computer. Het toetsenbord wordt dan ook intensief gebruikt, als het gaat om flexwerkplekken zelfs door meerdere personen. Een laptop toetsenbord of computer toetsenbord is dan ook vaak een bron van bacteriën. Veel mensen eten en drinken ook nog eens op hun werkplek, waardoor het toetsenbord al snel in aanraking komt met bijvoorbeeld broodkruimels, koffiespetters en vette of plakkerige vingers. Uit onderzoek blijkt dat het toetsenbord van uw computer of laptop meer bacteriën bevat dan een toiletbril. Wetenschappers kwamen hierachter nadat zij een sample hadden gemaakt van zowel een toiletbril (5400 bacteriën) als van een toetsenbord (7500 bacteriën). Dit is schrikbarend veel! Het is dan ook van groot belang om uw toetsenbord regelmatig goed schoon te maken.

Waarom is het belangrijk om uw toetsenbord schoon te maken?

Uw toetsenbord is een onmisbaar kantooraccessoire dat veelvuldig wordt gebruikt. U heeft deze nodig om productief te kunnen werken. Zo raakt een actieve computergebruiker gemiddeld 669 keer per uur de spatiebalk aan en legt deze met zijn of haar vingers wel 32km af. Indrukwekkende cijfers, nietwaar? Door dit intensieve gebruik heeft uw toetsenbord het zwaar te verduren. Ook kunnen stof, kruimels en huidschilfers tussen de toetsen blijven zitten. Bacteriën hebben vrij spel en vermenigvuldigen zich in rap tempo. Dit kan natuurlijk negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid. Bovendien verlengt u de levensduur van uw toetsenbord als u deze tijdig schoonmaakt. Het is dan ook van groot belang om uw toetsenbord regelmatig goed te reinigen.

Hoe moet ik mijn toetsenbord schoonmaken?

Voorkomen dat je toetsenbord vuil wordt is bijna onmogelijk, daarom is het regelmatig schoonmaken van jouw toetsenbord erg belangrijk. Een toetsenbord schoonmaken gaat niet vanzelf. Hoe maak je schoon zonder de boel te beschadigen?

  1. Koppel het toetsenbord los en klap deze ondersteboven
  2. Reinig de bovenkant van de toetsen met een licht vochtige doek
  3. Zorg dat er absoluut geen water in het toetsenbord loopt

Voordelen van uw toetsenbord schoonmaken

Door uw toetsenbord de aandacht te geven die het verdiend en dus regelmatig schoon te maken, blijft het goed functioneren. Dit voorkomt vastlopers en haperingen. Maar vervuiling heeft ook invloed op de gebruiker. Het is niet prettig om op een vies en onfris toetsenbord te werken. Daarnaast is de mogelijkheid aanwezig dat u ziek wordt door alle bacteriën die zich op uw toetsenbord bevinden. Een schone werkplek draagt bij aan een lager ziekteverzuim en daarmee ook lagere kosten.

Preventief schoonmaken is duurzaam

Regelmatig worden toetsenborden weggegooid en vervangen omdat ze ernstig vervuild zijn geraakt. Dit is natuurlijk zonde, want door uw toetsenbord regelmatig te reinigen had deze nog jarenlang goed kunnen functioneren. Door uw toetsenbord professioneel te laten reinigen voorkomt u het onnodig en voorbarig vervangen van uw hardware. De levensduur van uw apparatuur wordt verlengd, waardoor er minder toetsenborden geproduceerd worden. Hierdoor draagt u bij aan een beter milieu!

Dieptereiniging met compressielucht

Een goede manier om uw toetsenbord te reinigen is door met compressielucht al het vuil en stof tussen de toetsen uit te blazen. Bij het reinigen met compressielucht wordt gebruik gemaakt van droge perslucht. Hier komt dan ook geen vocht bij te pas, iets wat schadelijk zou kunnen zijn voor uw hardware. Na een dieptereiniging met compressielucht wordt de rest van het toetsenbord schoongemaakt met geschikte reinigingsmiddelen.

Specialistisch werk

Het schoonmaken van de toetsenborden van uw organisatie valt vaak niet onder het takenpakket van reguliere schoonmaakbedrijven. Vaak beschikken deze bedrijven niet over de technische kennis en certificeringen. Veel bedrijven besteden het reinigen van hun hardware dan ook uit aan een specialist. Een voordeel hiervan is dat uw medewerkers niet zelf belast worden met het reinigen van hun toetsenbord, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun werk.

Toetsenbordreiniging door Fusernet ICT Services

Het reinigen van een toetsenbord is erg belangrijk. Wanneer dit niet gebeurd wordt hiermee de bedrijfszekerheid en het gebruikscomfort sterk beïnvloed. Wij van Fusernet ICT Services bieden professionele hulp bij het schoonmaken van uw toetsenbord op kantoor. Heeft u vragen over ICT reiniging of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul hieronder het formulier en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Toetsenbordreiniging offerte ontvangen

Soort werkplekken
Flex werkplekVaste werkplekBeide
In welke branche zit uw organisatie?
Hoeveel werkplekken heeft uw organisatie? (schatting)
Bedrijfsnaam*
Contactpersoon*
E-mailadres*
Telefoonnummer*